Geometrie roți Timișoara

Efectuarea operațiunii de geometrie roți pentru autovehicule este una dintre operațiunile cele mai importante pe care orice posesor de autoturism trebuie să o realizeze periodic, indiferent de sezon sau starea carosabilului pentru a preveni apariția unor evenimente rutiere nedorite sau a uzurii premature a anvelopelor sau a unora dintre componentele sistemului de direcție și suspensie.

Uzura prematură conduce de cele mai multe ori la cheltuieli mult mai mari decât cele presupuse de verificarea și efectuarea operațiunii de geometrie roți și corectarea acesteia.

O geometrie deficitară a roților conduce la următoarele efecte nedorite:

Dereglarea sau reglarea incorectă a unghiului de fugă atrage efecte nedorite în ceea ce privește traiectoria autovehiculului pe suprafață de rulare. Mașina are tendința de a trage, în timpul mersului, în stânga sau dreapta.

Eforturi sporite ale conducătorului auto în a menține direcția autovehiculului.

Uzură rapidă, prematură și neuniformă a anvelopelor.

Consum excesiv de carburant.

Uzura prematură a pieselor care fac parte din ansamblul sistemului de direcție, cu implicații directe în ceea ce privește siguranță participanților la trafic și implicând costuri apreciabile.

Geometrie roți Calea Șagului Timișoara

Geometrie roți Calea Șagului Timișoara

Cere ofertă de preț

Geometrie roți Timișoara

Dacă ați lovit un obstacol, ați remarcat că anvelopele prezintă o uzură anormală sau neuniformă, mașină are probleme de virare sau ținută de drum, volanul nu se repoziționează ușor după un viraj sau rămâne întors când conduceți in linie dreapta, ați efectuat reparații la sistemul de direcție (bieletă, bucșa, pivot, capăt de bară etc.) sau al sistemului de suspensie (amortizor, arc), este recomantat să se efectueze operațiunea de geometrie roți sau de reglare unghi fugă așa cum majoritatea șoferilor îl știu, pentru corectarea eventualelor deficiențe care apar odată cu aceste schimbări.

De asemenea, la înlocuirea anvelopelor se recomandă echilibrarea acestora și efectuarea geometriei roților. O anvelopă dezechilibrată conduce nu numai la uzură prematură a acesteia dar antrenează după sine și uzura elementelor sistemului de direcție şi suspensie. Recomandăm ca orice astfel de înlocuire sau intervenție să fie urmată de efectuarea operațiunii de geometrie roți, pentru prevenirea situațiilor dificile sau a pericolelor care pot pune în pericol participanții la traficul rutier. Folosind echipamente profesionale, asigurăm întotdeauna o geometrie roți corectă pentru autoturismul dumneavoastră.

Cum se reglează geometria roților?

Principalele trei reglări în geometria direcției sunt: unghiul de fugă, unghiul de cădere și unghiul de convergență.

Unghiul de cădere

Unghiul de cădere este unghiul făcut de axa roții cu verticala.

Unghiul de cădere este pozitiv – partea superioară a roții este înclinată spre exteriorul vehiculului. Se vor uza părțile exterioare ale anvelopelor.

Unghiul de cădere este negativ – partea superioară a roții este înclinată spre interiorul vehiculului. Se vor uza părțile interioare ale anvelopelor.

Unghiul de convergență

Unghiul de convergență se determină prin măsurarea distanței dintre partea anterioară și cea posterioară a roților de pe aceeași punte, atunci când sunt văzute de sus, în repaus.

Probleme: uzura anvelopelor și comportamentul vehiculului în viraje.

Unghiul de fugă

Unghiul de fugă este unghiul format între axa pivotului şi axa perpendiculară pe sol, privind vehiculul din lateral.

Unghiul de fugă pozitiv asigură atât stabilitatea vehiculului, menținând rularea în linie dreaptă, cât și înclinarea ușoară a roților în viraje.

Cât durează procedura?

În majoritatea cazurilor geometria roților atât din față cât și din spate se realizează în aproximativ 30 minute. Pentru mai multe informații privind serviciul de Geometrie roți Calea Șagului Timișoara vă așteptăm la service-ul nostru. Vezi locația.

Ai nevoie de geometrie roți ?

Programează-te online
© Copyright Car Doctors F&F. Developed by seodigital.ro