Schimb ulei cutii viteze automate

Aveți grijă de cutia mașinii Dvs, prevenția este mai ieftină decât reparația!

Trebuie schimbat uleiul din cutiile automate?

Bineînțeles! Deșii este posibil să întâlniți informații precum că uleiul din cutiile automate nu se schimbă pentru că este garantat lifetime, trebuie sa știți că acele informații sunt total eronate! Până în momentul de față, încă nu s-a inventat un ulei care să reziste pe toată durata de viață a mașinii.

Când se referă la termenul de lifetime, de fapt producătorul se referă la termenul de garanție al autovehiculului. Este doar un termen de marketing.

În realitate, producătorii de cutii hidramate recomandă schimbul uleiului și al filtrului precizând numărul de kilometri la care se face schimbul precum și tipul de ulei.

Revizia de schimb ulei cutii viteze automate și filtrul de ulei va crește fiabilitatea și durata de viață a cutiei de viteze și va reduce considerabil riscul de apariției a defectelor costisitoare.

Revizii cutii viteze automate

Trebuie schimbat filtrul?

Răspunsul este da. Uleiul cutiei de viteze poate fi contaminat cu impurități, iar filtru funcționează ca o sită, împiedicându-le să ajungă în angrenajele cutiei.

Când trebuie schimbat uleiul?

– Dacă schimbarea treptelor nu se mai face lin ci devine greoaie.
– Dacă vitezele se schimbă cu întârziere sau la o turație mai mare decât de obicei.
– Dacă cutia produce zgomot în mers şi/sau la schimbarea treptelor de viteză.
– Dacă cutia trepidează la schimbarea vitezelor.
– Dacă cutia produce mici şocuri la schimbarea vitezelor.
– Dacă vezi pe joja de la uleiul cutiei un ulei murdar, în loc să fie transparent și curat.
– Atunci când este frig și cutia schimbă foarte greu până când se încălzește.
– Dacă a ajuns la numărul de kilometri stabilit de producător.

schimb ulei cutii hidramate

Este bine de știut că pentru o mai bună întreținere a transmisiei automate, nu este de ajuns de schimbați doar uleiul deoarece murdăria și abraziunea rămân și pot provoca daune. O revizie cutie automată completă se face prin curățare cu ajutorul unui echipament performant, astfel transmisia automata va funcționa mereu ca nouă.

Schimb ulei cutii automate și spălare

Mentenanță completă!

Uleiul de transmisie are rol de lichid hidraulic, lubrifiant şi agent de răcire. Atunci când uleiul îşi va pierde proprietăţile, nu va mai lubrifia aşa cum trebuie piesele. Este necesară înlocuirea lui periodică pentru a lucra mereu în parametri normali.

De ce trebuie spălată cutia de viteze?

O spălare a cutiei de viteze automate se face pentru a preveni apariția problemelor sau atunci când transmisia începe să se facă simțită, de exemplu prin smucituri, întârzieri la schimbare.

Transmisia automată este expusă la sarcini mari. Există uzură la transmisie, care se manifestă ca abraziune. Aceste depuneri pot cauza multe probleme, inclusiv deteriorarea cutiei de viteze. Singura modalitate de a elimina această murdărie din transmisie este să spălați cutia de viteze.

Scopul unei astfel de spălări este de a îndepărta vechiul ulei de transmisie și reziduurile acestuia și de a crea astfel baza pentru lubrifierea optimă a transmisiei. Pentru a spăla complet transmisia, inclusiv furtunurile, răcitorul transmisiei și convertorul, uleiul de transmisie este amestecat cu un agent de curățare special.

schimb ulei cutii viteze automate

Cât durează

O spălare completă a cutiei de viteze automată durează în jur de 2 ore sau mai mult în unele cazuri.

De ce noi?

Specialiștii Car Doctors F&F folosesc ATF Evolution Premium, unul dintre cele mai populare și performante echipamente de pe piață destinat pentru schimbul de ulei COMPLET și spălare cutii de viteze automate.

Cât costă?

Prețul este 500 RON + TVA la care se adaugă uleiul și filtrul de ulei, pe care le puteți achiziționa de la noi sau din altă parte.

Echipament ATF Evolution

Echipament ATF Evolution

Cere detalii

Înlocuire ulei cutie automată de viteze

Înlocuiește uleiul din cutia de viteze automată rapid fără riscuri și la un preț corect, indiferent de marca sau modelul mașinii tale. Pentru mai multe informații privind serviciul de reparații electrice auto vă așteptăm la service-ul nostru. Vezi locația.

Programează-te online
© Copyright Car Doctors F&F. Developed by ediweb.ro