Când avem nevoie de diagnoză auto ?

Când avem nevoie de diagnoză auto ?

În momentul în care autovehiculul începe să nu mai funcționeze bine, dar cauzele care provoacă această problema sunt greu de identificat, o soluție la care apelează șoferii este verificarea acestuia cu ajutorul unui computer. Acest test se numește diagnoză auto computerizată, mai este cunoscută în limbajul colectiv și sub denumirea de tester.

În general, prin intermediul acestei diagnoze se pot identifica problemele de natură electrică și electronică pe care le are o mașina, fiind astfel mai ușor de interpretat semnalele pe care le da autovehiculul și de reparat defecțiunea descoperită.

Ce este diagnoză auto? În ce constă această?

Diagnoză auto este o verificare a mașinilor care se realizează aproape dintotdeauna, numai că în prezent, această se efectuează cu ajutorul unor echipamente moderne, computere care folosesc softuri speciale pentru fiecare marca de mașina.

De aceea, este important că în momentul în care ai nevoie de diagnoză pentru mașina ta să apelezi la serviciile unui service autorizat și profesionist, care poate pune la dispoziția clienților săi servicii de diagnoză auto multimarcă.

Acest tester special este conectat la computerul de bord și permite verificarea tuturor sistemelor electronice de comandă și control ale unui autovehicul, de la verificarea parametrilor de funcționare ai acestora și identificarea codurilor de defecte, până la compararea acestora cu valorile nominale și chiar ștergerea unor erori existente la computerul de bord. Astfel se poate face economie de timp și bani, deoarece problema tehnică este identificată rapid și se poate acționa direct pentru repararea acesteia.

diagnoză auto

În ce situații se recomandă efectuarea unei diagnoze auto computerizată?

Autovehiculele din generații mai noi sunt dotate cu computere de bord care au capacitatea de a identifica o defecțiune, pe care o semnalizează prin intermediul unui martor de bord. Cu toate acestea, nici martorii nu pot fi foarte preciși în ceea ce privește defecțiunea identificată.

De exemplu, dacă se aprinde martorul „Check engine” nu înseamnă că există probleme la motorul mașinii, astfel că este absolut necesar să mergi cu mașina la diagnoză pentru a identifica cu exactitate defecțiunea existența.

Dacă vrei să mergi la un service care oferă servicii de diagnoză auto cu licență în Timișoara, poți veni la service-ul nostru, Car Doctors F&F, situat pe stradă Lacului nr.1.

De asemenea, o altă situație în care este obligatorie verificarea mașinii cu ajutorul testerului este în momentul în care intenționezi să cumperi o mașina second-hand, înainte de încheierea tranzacției. Astfel, în numai câteva minute poți identifica problemele cu care se poate confruntă această și care pot crește foarte mult costul investiției.

Principalele aspecte care pot fi identificate prin intermediul diagnozei sunt diferite elemente ale codurilor de eroare și parametrii de control ai mașinii în timp ce această funcționează, cum ar fi temperatura, presiunea din turbocompresor, motorul sau debitul de injecție. Unele dintre cele mai performanțe astfel de testere permit chiar managementul transmisiei automate și a sistemului de aer condiționat.

Ce avantaje îți oferă diagnoză auto

Ce avantaje îți oferă diagnoză auto?

În primul rând, prin intermediul diagnozei auto pot fi identificate mult mai rapid problemele pe care le are mașina, economisindu-se astfel timp prețios și chiar bani. Defecțiunea poate fi găsită fără a fi nevoie să se demonteze componentele mașinii, uneori acest lucru fiind realizat prin verificarea tuturor elementelor care pot avea simptome similare.

În plus, este cea mai sigură metodă prin care se poate află istoricul și starea tehnică ale unei mașini second-hand, cumpărătorul având astfel certitudinea că va cumpără o mașina bună, cu care să poată circulă în siguranță. Acest lucru poate influență și prețul unui astfel de autovehicul, motiv pentru care este și în interesul vânzătorilor să pună mașina pe tester în față posibililor cumpărători.

© Copyright Car Doctors Best Service. Developed by seodigital.ro