Ce este revizia auto periodică și când trebuie făcută?

Ce este revizia auto periodică și când trebuie făcută?

Investiția într-un autoturism nu se oprește odată cu achiziționarea și dotarea acestuia cu toate componentele necesare și de siguranță, ci este necesar să investești periodic atât bani, dar și timp într-o mașină, pentru a te putea folosi de ea în siguranță și cât mai mult timp.

O categorie dintre aceste cheltuieli este cea reprezentată de revizii auto periodice, în care autoturismul este verificat, în special sistemele esențiale ale acestuia, iar defecțiunile sunt reparate. Această este cea mai potrivită și sigură metodă prin care poți menține mașina într-o stare bună de funcționare și sunt prevenite defecțiunile majore, care pot reprezenta chiar un pericol pentru viața șoferului și pasagerilor, dar și viața celorlalți participanți la trafic.

În ce constă revizia auto periodică?

Principalul obiectiv al reviziilor auto periodice este acela de a identifica și repara posibilele probleme tehnice pe care le poate avea un autovehicul. Totuși, rolul acestora este acela de a prelungi durata de viața a motorului și chiar a autovehiculului, în general.

Pentru aceste lucrări este necesar că service-ul auto să dețină echipamente moderne, adaptate la tipul autovehiculului pe care îl deții. De aceea, este recomandat să apelezi la un service profesionist, care prestează servicii de reparații auto multimarcă, pentru aproape toate mărcile de autovehicule.

Un astfel de service efectuează revizia periodică în mai multe etape, acestea constând în verificare și completare fluidelor mașinii, schimbarea acestora dacă este cazul, schimbare filtrelor și verificarea principalelor sisteme ale autovehiculului, de la sistemul de frânare, de amortizare și de direcție, până la sistemul de climatizare și cel de iluminare și semnalizare.

revizii auto periodice

Prin urmare, există două categorii în care pot fi încadrate etapele verificării periodice: revizie mecanică și revizie electrică periodică.

Dacă revizia electrică se referă strict la sistemul electric al mașinii, care cuprinde în general sistemul de iluminare și cel de semnalizare, revizia mecanică periodică presupune verificarea mai multor aspecte, cum ar fi:

● Starea tehnică generală și aspectul estetic al mașinii;

● Verificarea sistemului de frânare și înlocuirea plăcuțelor de frână;

● Verificare sistemului de climatizare auto, care implică și igienizarea sistemului, pentru a elimina bacteriile și microbii din interior, motiv pentru care se recomandă și schimbarea filtrelor de particule, la autovehiculele care sunt dotate cu astfel de filtre;

● Verificarea sistemului de direcție, care cuprinde de la piesele componente ale sistemului la jocul volanului și chiar geometria roților;

● Sistemul de amortizare;

● Verificarea funcționarii corecte a indicatorilor din bord și comenzilor din habitaclu.

De asemenea, este important să știi că și schimbul de ulei face parte din această revizie auto pe care trebuie să o faci periodic, un service unde poți face schimbul de ulei și filtre în Timișoara, la prețuri concurențiale, este service-ul multimarcă Car Doctors F&F.

Cât de des ar trebui făcută revizia auto periodică?

Momentul potrivit la care ar trebui făcută revizia auto periodică variază în funcție de gradul în care este utilizat autovehiculul. De exemplu, în mod obișnuit, revizia auto ar trebui să se facă în funcție de numărul de kilometri parcurși, în funcție de recomandările producătorului autovehiculului.

Drept urmare, este de preferat să faci revizia auto după aproximativ 10 – 15.000 km parcurși, în funcție de cât de intens este utilizată mașina.

În concluzie, costurile cu întreținerea unui autovehicul pot fi reduse dacă acorzi atenție îngrijirii acestuia și îl duci periodic în service pentru revizii generale.

© Copyright Car Doctors F&F. Developed by ediweb.ro