De ce ai nevoie de un atelier de mecanică în Timișoara?

De ce ai nevoie de un atelier de mecanică în Timișoara?

Care sunt principalele motive pentru care șoferii își duc mașinile într-un atelier de mecanică auto din Timișoara?

Ca și în cazul sănătății oamenilor, este mai bine să previi decât să repari defecțiunile auto, astfel că este necesar ca mașinile să treacă periodic printr-un atelier de mecanică auto, chiar dacă nu dau semne că ar avea vreo defecțiune.

În plus, autovehiculele trebuie să fie pregătite pentru trecerea de la un anotimp la altul, caz în care este necesară o revizie generală a mașinii, această fiind și unul dintre principalele motive pentru care șoferii își duc mașinile într-un atelier de mecanică din Timișoara.

În ce situații sunt necesare reviziile periodice?

Pentru a putea circula pe drumurile publice, autovehiculele trebuie să treacă de inspecția tehnică periodică, efectuată în stații ITP. În cadrul acestor inspecții vor fi verificate toate sistemele și componentele autovehiculului, inclusiv aspectul estetic al acestuia.

Drept urmare, înainte de inspecție este recomandat să duci mașina într-un service autorizat RAR, în care un mecanic auto profesionist și cu experiență o să-i facă o revizie completă. Astfel vei avea garanția că mașina va trece de ITP și vei putea circula cu ea în siguranță.

De asemenea, înainte de a pleca la un drum lung sau chiar în vacanță, ar trebui să verificați starea tehnică a mașinii, într-un atelier de mecanică auto, iar orice defecțiune – chiar dacă este una minoră – să fie reparată. Acest lucru va garanta că nu autovehiculul nu îți va crea neplăceri în vacanță.

atelier de mecanică din Timișoara

Pentru ce alte motive mai apelează șoferii la serviciile atelierelor de mecanică din Timișoara?

Un atelier de mecanică auto profesionist trebuie să pună la dispoziția clienților săi o gama variată de servicii, care au rolul de a îmbunătăți modul de funcționare al autovehiculului pe care aceștia îl conduc. De aceea, reparațiile auto sunt un alt motiv pentru care mașinile trec adesea pragul unui atelier de mecanică.

Fie că este vorba despre reparații efectuate la nivelul motorului, care au în vizor sistemul de frânare sau pe cel de răcire, toate acestea sunt lucrări specifice unui atelier de mecanică auto. În plus, schimbarea kitului de distribuție, de exemplu, sau schimbul de ulei, care trebuie făcut periodic, sunt alte tipuri de lucrări care se fac într-un astfel de atelier auto.

Chiar și în momentul în care vine iarnă, iar șoferii au obligația de a înlocui anvelopele de vara cu cele de iarnă, mecanicul auto este cel care îți vine în ajutor, în numai câteva minute putând face acest schimb, iar tu să poți circulă regulamentar și în condiții de siguranță cu mașina ta.

Care sunt semnele care te trimit rapid cu mașina la service-ul auto?

Reviziile auto periodice te ajută să previi situațiile în care mașina ajunge să aibă o defecțiune a cărei reparație să ridice considerabil costurile de întreținere. Cu toate acestea, există șoferi care amână verificarea autovehiculului de un mecanic autorizat până în momentul în care mașina începe să dea semnale că ceva nu funcționează corect. Unele dintre aceste semnale, la care să fii atent deoarece anunță faptul că mașina are nevoie de reparații sunt:

● Apariția unor zgomote neobișnuite – orice zgomot pe care nu l-ai mai auzit până acum în timpul funcționarii mașinii ar trebui să te trimită cât mai rapid la un service auto, pentru a se descoperi cauza acestora, care ulterior să fie reparată;

● Mașina pierde lichide;

● De la motor iese fum sau abur – în acest caz, vinovatul poate fi radiatorul, dar o diagnoză corectă o va face numai un mecanic auto profesionist;

● Frânele vibrează – un alt semnal că este necesară o reparație urgență a mașinii este reprezentat de frânele care vibrează, problemele de la sistemul de frânare fiind unele dintre cele mai grave, deoarece reprezintă un pericol major pentru toți participanții la trafic.

Și lista ar putea continua. Există situații în care unele defecțiuni sunt semnalate în bord, prin aprinderea unor martori, caz în care este necesară o diagnoză auto pentru interpretarea și stabilirea cauzei de către un specialist de la service-ul auto.

© Copyright Car Doctors F&F. Developed by ediweb.ro